Chutnější než zálivka: recept na neuvěřitelně jednoduchý salát z červené řepy

Tento salát z červené řepy zvládne i začátečník.

Neuvěřitelný salát z červené řepy a jablek / Koláž: My, foto: pixabay, screenshot z videa

Červená řepa je zelenina, se kterou se v ukrajinské kuchyni setkáváme poměrně často. Někdy se však může stát, že tradiční saláty, jako je šuba nebo zavináče, začnou nudit. My našel recept na salát z červené řepy, který je stejně dobrý jako klasické verze.

Kulinářská blogerka @olga_riabenko_ se na Instagramu podělila o recept na chutný a zdravý salát z červené řepy s jablkem, sýrem a sušenými třešněmi.

Jednoduchý recept na korejskou červenou řepu: neuvěřitelná svačinka je hotová za 10 minut.

Složení: 1:

  • pečená nebo vařená červená řepa – 2 ks;
  • míchaný salát – 180 g;
  • jablko – 1 ks;
  • sýr felata – 70 g;
  • sušené třešně – 40 g.

Na zálivku:

  • Olej;
  • vinný ocet – 30 ml;
  • med – 1 lžička;
  • hořčičná semínka – 2 lžičky;
  • sůl, pepř.

Nejprve řepu omyjte, zabalte ji do alobalu, udělejte do ní vidličkou několik otvorů a dejte ji péct do trouby vyhřáté na 180 °C. Když zelenina změkne, vyjmeme ji, oloupeme a nakrájíme na kostičky.

Dále opláchněte míchaný salát, nakrájejte jablko a sýr felata na půlky.

Všechny ingredience dejte na talíř a pokračujte v přípravě zálivky.

Dále je třeba v misce smíchat vinný ocet, med, hořčici v zrníčkách. Nezapomeňte přidat sůl a pepř podle chuti.

Poté salát přelijte omáčkou a přidejte sušené třešně nebo jiné oblíbené sušené ovoce.

Kulinářská blogerka tvrdí, že salát připravuje již mnoho let a u jejích hostů je vždy oblíbený.

Jak připravit lahodný salát z červené řepy – podívejte se na video:

V čem spočívá užitečnost červené řepy?

Červená řepa chrání před UV zářením, zvyšuje hladinu hemoglobinu, pomáhá při únavě, je užitečná pro těhotné ženy a lidi, kteří mají kognitivní problémy. Výživová hodnota červené řepy ji činí užitečnou pro ty, kteří chtějí zhubnout nebo si udržet tělo v požadované kondici. Ve 100 g vařené zeleniny je pouze 44 kalorií. Obsahuje 2 g vlákniny, která dodává pocit sytosti a je nezbytná pro zvýšení počtu prospěšných bakterií v trávicím traktu.

Pokud si všimnete chyby, zvýrazněte potřebný text a stisknutím kláves Ctrl+Enter informujte redakci.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Havlišův mlýn

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: