Brambory jsou hotové v mikrovlnné troubě asi za deset minut.
Je velmi užitečné vědět, jak uvařit brambory v mikrovlnné troubě / foto depositphotos.com
Brambory v kopečku jsou jednoduchou a chutnou přílohou, kterou lze jíst jako samostatný pokrm nebo jako doplněk k nějaké bílkovině.
Vaření zeleniny však může trvat poměrně dlouho a voda z ní vytahuje některé chutě. Mnohem lépe brambory dopadnou v troubě, jenže ne každý tuto troubu má.
Proto můžete zkusit udělat brambory v roládu v mikrovlnné troubě. Také My prozradil, jak si doma vyrobit pravé kozinaki ze semínek.
Bramborová kaše – recepty bez trouby
Jak se jednoduše píše v receptech, brambory v troubě vyžadují o 75 % více času než při přípravě tohoto pokrmu v mikrovlnné troubě. Dalším jednoznačným plusem je při tomto způsobu vaření textura této zeleniny uvnitř. Díky vaření v páře je nadýchanější a křehčí.
Před vařením brambor v bramboráku je třeba dbát na výběr odrůdy kořenové zeleniny. Nejlepší pro tento účel je „Russet“. Je třeba mít na paměti, že v mikrovlnné troubě s výkonem 1000 W bude vaření trvat přibližně 10 minut, ale pokud je méně nebo více výkonná, může se doba změnit. Vliv na to bude mít také velikost zeleniny a to, zda je stará nebo mladá.
K vaření vezměte:
- brambory;
- olivový olej;
- sůl;
- strouhaný čedar;
- zakysaná smetana;
- máslo;
- zelená cibulka.
Zeleninu důkladně omyjte a propíchejte ji ze všech stran vidličkou. Poté je položte na talíř a vařte je v mikrovlnné troubě 8-12 minut.
Pokud chcete, aby brambory měly křupavou kůrčičku, musíte je potřít olivovým olejem a opéct na vzduchovém grilu nebo v troubě – jiný způsob neexistuje.
Poté horkou zeleninu rozkrojíme na polovinu a vnitřek posypeme máslem, sýrem, zakysanou smetanou nebo zelenou cibulkou – podle vlastního výběru. Poté je podle chuti okořeníme. Takové brambory můžeme v lednici skladovat až tři dny.