Je možné jíst kůži lososa: odborníci vyjmenovali všechny užitečné vlastnosti červené ryby

Červená ryba je nejen chutná, ale také neuvěřitelně užitečná.

Jaké jsou výhody lososa / Pixabay.com

Červené ryby (zejména losos) jsou jedním z nejvýživnějších druhů masa, které je vůbec vhodné zařadit do svého jídelníčku. Obsahuje antioxidanty, jako je selen, který chrání buňky před poškozením, a také mnoho vitaminů a minerálů, píše USA Today.

Podle amerického ministerstva zemědělství losos obsahuje vápník, kyselinu listovou, vitamin B12, niacin, hořčík, fosfor, draslík a vitaminy A, C a E. Tyto živiny mohou zlepšit kvalitu spánku, posílit imunitní systém, zpevnit kosti a podpořit zdraví očí.

Losos je také vynikajícím zdrojem omega-3 mastných kyselin, které mají protizánětlivé účinky, zlepšují zdraví kardiovaskulárního systému a snižují riziko infarktu, arytmie, mrtvice a vysokého krevního tlaku, uvedl klinický odborník na výživu Wilson Sanchez.

„Pravidelná konzumace omega-3 kyselin může také zlepšit náladu, kognitivní funkce a paměť a snížit riziko demence a Alzheimerovy choroby,“ poznamenal.

Kolik bílkovin obsahuje losos

Kromě mnoha dalších zdraví prospěšných látek je losos také vynikajícím zdrojem libových bílkovin. V 85 gramech lososa je 17,3 gramů bílkovin, takže je jeho schopnost zajistit denní příjem této makroživiny srovnatelná s kuřecím masem.

Dostatek bílkovin je nezbytný pro silný imunitní systém, kontrolu hladiny cukru v krvi a zdravé vlasy, kůži a nehty.

„Bílkoviny pomáhají budovat a udržovat svalovou hmotu a napomáhají obnově tkání,“ upozorňuje odbornice na výživu a autorka knihy The Sports Nutrition Playbook. Amy Goodson.

Kromě toho je losos díky vysoké hodnotě bílkovin velmi sytou potravinou.

Proč nemůžete jíst příliš mnoho lososa – hlavní nevýhody

Losos není jen zdrojem užitečných látek, ale také rybou, která obsahuje některé škodlivé kovy, zejména pokud jde o divokého lososa.

Zejména je třeba si uvědomit, že všechny ryby obsahují rtuť a losos není výjimkou. Postupem času se rtuť může v těle hromadit a způsobovat problémy s vývojem mozku, zejména u těhotných žen a dětí.

Naštěstí je riziko vážného nahromadění rtuti nízké, pokud se ryby nekonzumují v nadměrném množství.

Další ncí je vysoký obsah sodíku v konzervovaných a uzených lososech. Při časté konzumaci mohou tyto výrobky vést k vysokému krevnímu tlaku a srdečním problémům.

Kromě toho má losos díky obsahu rybího tuku protisrážlivé vlastnosti, které mohou ředit krev. Proto by se lidé, kteří užívají léky, jako je aspirin, měli před zařazením lososa do svého jídelníčku poradit s lékařem.

Je třeba stáhnout červenou rybu z kůže – výhody lososí kůže

Přínosy lososa se zvyšují, když se konzumuje s kůží. Odborníci tvrdí, že kůže lososa je nejen jedlá, ale obsahuje také vyšší koncentraci omega-3 mastných kyselin.

Další výhodou kůže je vyšší obsah zdravých tuků. „Kůže je vnější vrstva ryby, která slouží jako zásobárna tuků, jež pomáhají regulovat tělesnou teplotu ve studené vodě. Tyto tuky, včetně kyseliny dokosahexaenové (DHA) a kyseliny eikosatetraenové (EPA), mají zásadní význam pro zdraví srdce a mozku,“ vysvětluje Goodson.

Pokud však konzumace kůže snižuje chuť ryby, odborníci doporučují kůži odstranit, uvařit ji zvlášť a jíst ji jako samostatný pokrm. Křupavá smažená kůže z lososa má strukturu podobnou slanině, ale neobsahuje škodlivé složky.

Další zprávy o potravinách a jejich vlivu na naše zdraví

Dříve My informoval o tom, jak správně zhubnout při kalorickém deficitu. Málokdo ví, že k hubnutí nestačí pouze sport. Je třeba být ve stavu kalorického deficitu – kdy počet spálených kalorií převyšuje počet kalorií spotřebovaných.

Navíc bylo zjištěno, že dubajská čokoláda obsahuje nebezpečné látky. Obsahuje karcinogenní látky. Německá spotřebitelská organizace Stiftung Warentest poslala do laboratoře šest různých tabulek dubajské čokolády. Výsledky byly vesměs zklamáním.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Havlišův mlýn

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: