Domácí zavařování: skladování a tipy na nejlepší místa v bytě. Dodržováním jednoduchých pravidel zajistíte trvanlivost svých zavařenin.
Kde nejlépe skladovat konzervované potraviny / Koláž: My, snímky obrazovky
Co se dozvíte
- Kde lze v bytě skladovat konzervované potraviny
- Jak skladovat konzervy, pokud nemáte sklep
Mnoho hospodyněk se každé léto zabývá konzervování. Na jednu stranu je to nesmírně pracné, ale na druhou stranu je to příjemný bonus k rodinnému jídlu v zimě. My vám poradí, kde můžete skladovat doma připravené potraviny, aby zůstaly co nejdéle poživatelné.
Kde skladovat zavařeniny v bytě
Spižírna
V minulosti se při plánování bytů vždy počítalo se skladovacími prostory. Nyní se stále častěji odstraňují, aby se zvětšil obytný prostor. Spíž však nezabírá mnoho místa, ale plní důležitou funkci. Můžete v ní skladovat konzervy a různé drobnosti, které je třeba schovat, aby nezaneřádily prostor. Může se jednat o stavební nářadí, rybářské pruty a další předměty, které se používají jen zřídka.
Spíž lze uspořádat samostatně, instalací dalších polic nebo sekcí. Ti, kteří mají možnost, zařídí celé skříně. Využít můžete také výklenky umístěné v místnostech. Například v moderních domech v koupelnách jsou často výklenky, které lze mírně dovybavit. Jak se říká na kanálu YouTube „Zahradnice z Oděsy“, mohou sloužit jako dobré místo pro skladování.
Pod okny
Pod oknem můžete uchovávat konzervy pouze tehdy, pokud v jeho blízkosti není radiátor nebo pokud je umístěn ve značné vzdálenosti. Pod oknem je vždy o něco nižší teplota, takže tam můžete část zavařenin uložit. Zvláštní místo pro skladování můžete také zařídit na balkoně, který jste předtím zaizolovali.
Je důležité si uvědomit, že pokud teplota vzduchu klesne pod 0 °C, neměli byste konzervy na balkoně skladovat. To je možné pouze v případě, že je udržována stálá plusová teplota. Vyplatí se také zavřít okna na balkoně, protože mohou způsobit pokles teploty na kritickou úroveň, což povede k popraskání sklenic.
Mezipatra
Běžnou možností skladování konzerv je mezipatro nad dveřmi. Může být dodána v bytě developerem nebo vyrobena ručně. Hlavní je zkontrolovat její pevnost, aby nedošlo ke zranění obyvatel v případě pádu sklenic.
Konzervované potraviny lze skladovat v chladničce
Mnoho lidí skladuje konzervované potraviny v lednici. Je to správné rozhodnutí? Ano. hlavní výhodou chladničky je stabilní chladná teplota a nepřítomnost přímého slunečního světla.
Kolik let lze skladovat domácí konzervované potraviny
Pokud byly konzervované potraviny připraveny správně a v souladu se všemi hygienickými požadavky a sklenice jsou uzavřeny kovovými víčky, je průměrná doba skladování jeden rok. Pokud byla použita skleněná víčka, prodlužuje se tato doba na dva roky. Nakládané houby by se měly spotřebovat nejpozději do 6 měsíců. Trvanlivost džemu závisí na receptuře. Čím více cukru je v něm obsaženo, tím déle vydrží. Správně uvařený džem může zůstat použitelný až tři roky.
O kanálu „Ogorodnice z Oděsy“
Kanál byl vytvořen v roce 2023. Nyní má téměř 40 tisíc odběratelů. Na kanálu se objevují videa o zahradničení, zeleninové zahradě a Larisiny vlastní zkušenosti z oblasti zemědělství a dačických záležitostí. Videa o pěstování jahod, okurek, rajčat a všeho, co žena pěstuje na své zeleninové zahrádce.
Pokud si všimnete chyby, zvýrazněte potřebný text a stisknutím kláves Ctrl+Enter informujte redakci.