Banánové slupky jsou dobrým zdrojem vlákniny, antioxidantů, vitaminů a minerálních látek.
„Nejlepší způsob“ loupání banánů / Koláž: My, foto: pixabay
Naučíte se:
- Jak správně loupat banány
- Opice loupou banány tímto způsobem už léta.
Banány jsou nejoblíbenějším ovocem na světě. Ale kdo by řekl, že existuje správný a špatný způsob loupání banánů? Je pravděpodobné, že mnozí z vás loupou banány už léta nesprávně. Právě o tom píše Express.
Banány jsou často oblíbeným ovocem díky své sladké chuti a příjemné struktuře, ale ne každý ví, kolik kalorií se v ovoci nachází.
Může se to zdát jako banalita, ale někdy jsou to právě maličkosti, které se každý den dozvídáme, a které mají zásadní význam. A i když loupání banánu není něco, na co by člověk pravidelně myslel, je určitě užitečné to vědět, ujišťuje publikace.
„Banánové slupky jsou dobrým zdrojem vlákniny, antioxidantů, vitamínů a minerálů,“ říká ředitelka Healthydietnow pro zdraví.
Banánová slupka obsahuje živiny jako draslík, hořčík, vitamin B6, vitamin C a různé prospěšné rostlinné sloučeniny. Takže opravdu žádná část banánu nepřijde nazmar!
Věřte tomu nebo ne, ale správný způsob loupání banánu je z opačného konce. Ten konec, který většina lidí považuje za „základnu“ nebo „spodek“ banánu.
Ukázalo se, že opice loupou banány tímto způsobem už léta. Navzdory naší inteligenci máme my lidé tendenci si myslet, že to děláme správně – pravdou však je, že opice loupaly banány vždy správným způsobem.
Udělají malý řez, zmáčknou „spodek“ plodu a pak ho loupou kousek po kousku.
Na první pohled se to může zdát trochu zvláštní, ale navzdory všeobecnému přesvědčení je to nejefektivnější způsob loupání ovoce.
Další novinky:
Jaké jsou druhy banánů?
V mnoha zemích jsou banány jedním z hlavních zdrojů výživy. Jedlé druhy banánů se dělí na dvě hlavní skupiny: dezertní banány, které se konzumují především syrové nebo sušené, a plantainy (neboli platany), které vyžadují před konzumací tepelnou úpravu.
Dužina dezertních odrůd je chuťově velmi sladká, obsahuje velké množství sacharidů, vitaminu C a některé důležité minerální látky, jako je fosfor, železo, draslík, vápník a hořčík.
Pokud si všimnete chyby, zvýrazněte potřebný text a stisknutím kláves Ctrl+Enter informujte redakci.