Rychlé a velmi snadné sušenky s rozinkami, které se během 5 minut snesou ze stolu.
Recept na listové těsto / foto depositphotos.com
Křupavé rychlé sušenky z listového těsta jsou po upečení snědeny během několika minut. Jsou tak lahodné, že není možné přestat. A recept je hračka. Pomineme-li čas na rozmrazování těsta a pečení, stačí věnovat pouze 10 minut aktivní doby přípravy.
Vyzkoušejte si přípravu sultánových sušenek a přesvědčte se, jak jsou vynikající. Je to velmi snadné, zejména pokud použijete hotové listové těsto. V takovém případě ho před pečením rozmrazte při pokojové teplotě.
Sultánské sušenky – recept a ingredience
Budete potřebovat:
- listové těsto – 500 g;
- cukr – 50 g;
- sultánky – 80 g;
- žloutek – 1 ks;
- mouka na posypání stolu.
Těsto rozmrazíme a sultánky namočíme na 5 minut do vroucí vody a necháme okapat v cedníku. Předehřejte troubu na 180 °C. Stůl posypeme moukou a těsto rozválíme na tenké pláty. Poté je rozkrojíme na dva stejné díly.
Jednu polovinu těsta rovnoměrně posypeme cukrem a rozložíme na ni sultánky. Přikryjeme druhou vrstvou těsta a opět rozválíme tak, aby sultánky byly vidět i přes vrchní vrstvu.
Z těsta nakrájejte asi 15 cm dlouhé sušenky z listového těsta. Potřete je kuřecím žloutkem rozšlehaným dohladka. Položte na plech vyložený pergamenem nebo fólií.
Sultánové sušenky pečeme asi 20-25 minut při 180°. V plynové troubě umístěte plech výše, aby se spodní část těsta nepřipálila. Pokud si chcete veškeré pečivo připravit sami, přečtěte si náš materiál o tom, jak udělat listové těsto křupavé a chutné.