Tak snadné, že je můžete připravovat každý den: Rozinkové pečivo z listového těsta

Rychlé a velmi snadné sušenky s rozinkami, které se během 5 minut snesou ze stolu.

Recept na listové těsto / foto depositphotos.com

Křupavé rychlé sušenky z listového těsta jsou po upečení snědeny během několika minut. Jsou tak lahodné, že není možné přestat. A recept je hračka. Pomineme-li čas na rozmrazování těsta a pečení, stačí věnovat pouze 10 minut aktivní doby přípravy.

Vyzkoušejte si přípravu sultánových sušenek a přesvědčte se, jak jsou vynikající. Je to velmi snadné, zejména pokud použijete hotové listové těsto. V takovém případě ho před pečením rozmrazte při pokojové teplotě.

Sultánské sušenky – recept a ingredience

Budete potřebovat:

  • listové těsto – 500 g;
  • cukr – 50 g;
  • sultánky – 80 g;
  • žloutek – 1 ks;
  • mouka na posypání stolu.

Těsto rozmrazíme a sultánky namočíme na 5 minut do vroucí vody a necháme okapat v cedníku. Předehřejte troubu na 180 °C. Stůl posypeme moukou a těsto rozválíme na tenké pláty. Poté je rozkrojíme na dva stejné díly.

Jednu polovinu těsta rovnoměrně posypeme cukrem a rozložíme na ni sultánky. Přikryjeme druhou vrstvou těsta a opět rozválíme tak, aby sultánky byly vidět i přes vrchní vrstvu.

Z těsta nakrájejte asi 15 cm dlouhé sušenky z listového těsta. Potřete je kuřecím žloutkem rozšlehaným dohladka. Položte na plech vyložený pergamenem nebo fólií.

Sultánové sušenky pečeme asi 20-25 minut při 180°. V plynové troubě umístěte plech výše, aby se spodní část těsta nepřipálila. Pokud si chcete veškeré pečivo připravit sami, přečtěte si náš materiál o tom, jak udělat listové těsto křupavé a chutné.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Havlišův mlýn

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: