Zabaleno a připraveno: úžasná sekaná z jednoduchých surovin

Recept na velmi chutnou roládu, se kterou se nemusíte dlouho trápit.

Sekaná – recept / koláž: My, foto: instagram.com, Olga Ryabenko

Pokud vás už nudí klobása z obchodu, je čas udělat si lahodnou domácí sekanou. Snadno se připravuje a chutná úžasně: dokonalá kombinace mletého masa, koření a sýra.

Mimochodem, roláda bude výborná jak teplá, tak studená, uvádí My s odkazem na olga_riabenko.

Jarní salát za 5 minut, ke kterému nemusíte nic vařit.

Roláda z mletého masa – recept

Složení: 1:

  • Nádivka z kuřecích stehen nebo lýtek – 1 kg;
  • Cibule – 1 ks;
  • Žlutá sladká paprika – 1 ks;
  • Červená sladká paprika – 1 ks;
  • Sůl, pepř – podle chuti;
  • Sušený česnek – 2 lžičky;
  • Uzená paprika – 1 polévková lžíce;
  • Sýr – 200 g;
  • Narsharab omáčka – na potření rolády

Do mletého masa přidejte nastrouhanou cibuli, sůl, mletý pepř a sušený česnek.

Papriky nakrájejte na malé kostičky, přidejte k mletému masu a dobře promíchejte.

Rukáv na pečení položíme ve dvou vrstvách na stůl a posypeme paprikou.

Na rukáv položte mleté maso a opatrně ho urovnejte.

Mleté maso posypeme strouhaným sýrem, celé ho pomocí rukávu srolujeme a na obou stranách zavážeme.

Pokrm pečeme 45 minut při 200 stupních, poté rukáv otevřeme, roládu potřeme omáčkou Narsharab a pečeme dalších 10 minut.

Můžete podávat. Dobrou chuť!

Podívejte se na video, jak připravit sekanou z mletého masa:

Kdo je olga_riabenko?

olga_riabenko je populární ukrajinská kuchařská blogerka na sociální síti Instagram, superfinalistka soutěže Master Chef 12. Autorka blogu pravidelně zveřejňuje exkluzivní recepty znamenitých jídel. Olgu_riabenko odebírá více než 170 tisíc uživatelů sociální sítě.

Pokud si všimnete chyby, zvýrazněte potřebný text a stisknutím Ctrl+Enter informujte redakci.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Havlišův mlýn

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: