Recept na velmi chutnou roládu, se kterou se nemusíte dlouho trápit.
Sekaná – recept / koláž: My, foto: instagram.com, Olga Ryabenko
Pokud vás už nudí klobása z obchodu, je čas udělat si lahodnou domácí sekanou. Snadno se připravuje a chutná úžasně: dokonalá kombinace mletého masa, koření a sýra.
Mimochodem, roláda bude výborná jak teplá, tak studená, uvádí My s odkazem na olga_riabenko.
Jarní salát za 5 minut, ke kterému nemusíte nic vařit.
Roláda z mletého masa – recept
Složení: 1:
- Nádivka z kuřecích stehen nebo lýtek – 1 kg;
- Cibule – 1 ks;
- Žlutá sladká paprika – 1 ks;
- Červená sladká paprika – 1 ks;
- Sůl, pepř – podle chuti;
- Sušený česnek – 2 lžičky;
- Uzená paprika – 1 polévková lžíce;
- Sýr – 200 g;
- Narsharab omáčka – na potření rolády
Do mletého masa přidejte nastrouhanou cibuli, sůl, mletý pepř a sušený česnek.
Papriky nakrájejte na malé kostičky, přidejte k mletému masu a dobře promíchejte.
Rukáv na pečení položíme ve dvou vrstvách na stůl a posypeme paprikou.
Na rukáv položte mleté maso a opatrně ho urovnejte.
Mleté maso posypeme strouhaným sýrem, celé ho pomocí rukávu srolujeme a na obou stranách zavážeme.
Pokrm pečeme 45 minut při 200 stupních, poté rukáv otevřeme, roládu potřeme omáčkou Narsharab a pečeme dalších 10 minut.
Můžete podávat. Dobrou chuť!
Podívejte se na video, jak připravit sekanou z mletého masa:
Kdo je olga_riabenko?
olga_riabenko je populární ukrajinská kuchařská blogerka na sociální síti Instagram, superfinalistka soutěže Master Chef 12. Autorka blogu pravidelně zveřejňuje exkluzivní recepty znamenitých jídel. Olgu_riabenko odebírá více než 170 tisíc uživatelů sociální sítě.
Pokud si všimnete chyby, zvýrazněte potřebný text a stisknutím Ctrl+Enter informujte redakci.