Jen jedno tajemství: recept na vzdušný kulich, skutečné potěšení.

Recept na dokonalý kulich, který se vyklube z každé hostitelky.

Velikonoční kulich – recept / koláž: My, fotografie: instagram.com/zoshyt.receptiv/, depositphotos.com/

Již brzy budou naši občané slavit Velikonoce, a tak je čas vybrat recept na chutný kulich.

Nabízíme vám recept na velikonoční kulich na pudinkovém základě, který zůstane dlouho vláčný a chutí si podmaní každého labužníka.

Mimochodem, na tento kulich můžete zvolit jakékoliv kandované ovoce podle své chuti, uvádí My s odkazem na zoshyt.receptiv.

Recept na legendární koláč ze seriálu Zoufalé manželky – vynikající.

Velikonoční kulich na bázi pudinku – recept

Ingredience: 1:

  • Oparah:
  • 180 g teplého mléka
  • 20 g cukru
  • 25 g lisovaného droždí
  • 90 g mouky
  • Pudinkový základ:
  • 100 g mléka
  • 20 g mouky
  • Těsto:
  • 4 žloutky
  • 95 g cukru
  • 1 lžička vanilkové pasty / 15 g vanilkového cukru
  • pomerančová a citronová kůra
  • 420 g mouky
  • 9 g soli
  • 50 g rozpuštěného másla
  • 100 g sultánek
  • 20 g kandovaného ovoce
  • Na mazání:
  • Mléko + žloutek

Na kvásek smíchejte teplé mléko, cukr, droždí, mouku a míchejte metličkou, dokud se přísady nerozpustí.

Přikryjte a nechte na teplém místě 20-30 minut kynout.

Na krémový základ smíchejte mléko a mouku v hrnci a promíchejte.

Směs postavte na mírný oheň a vařte, dokud nezhoustne, poté ji nechte vychladnout na pokojovou teplotu.

Na těsto smíchejte žloutky, cukr, vanilkový cukr nebo vanilkovou pastu a šlehejte, dokud není nadýchané.

Přidejte oparu, základ na těsto choux, sůl, mouku a kůru. Těsto hněťte, dokud nebude hladké, asi 15 minut.

Po částech přilévejte rozehřáté máslo a těsto znovu prohněťte. Přidejte omyté a osušené sultánky a kandované ovoce a znovu prohněťte.

Těsto přikryjeme a necháme hodinu v teple, několikrát přeložíme, přikryjeme a necháme hodinu a půl kynout.

Těsto rozetřeme do forem, přikryjeme a necháme 30-40 minut odležet. Těsto by mělo vykynout až k okrajům forem.

Povrch potřeme směsí žloutku a mléka a pečeme při 170 stupních 25-30 minut.

Dobrou chuť!

Podívejte se na video, jak připravit velikonoční kulich:

Kdo je zoshyt.receptiv?

zoshyt.receptiv je populární kuchařská blogerka na sociální síti Instagram. Autorka blogu pravidelně zveřejňuje zajímavé recepty na gurmánské pokrmy. K odběru zoshyt.receptiv se přihlásilo více než 90 000 uživatelů Instagramu.

Pokud si všimnete chyby, zvýrazněte potřebný text a stisknutím Ctrl+Enter informujte redakci.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Havlišův mlýn

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: