Křehké kakaové palačinky s čokoládou: tak lahodné, že si každý žádá další.

Velmi jemné čokoládové palačinky nejsou o nic složitější než klasické palačinky.

Čokoládové palačinky na mléce s kakaem recept / foto depositphotos.com

Voňavé čokoládové palačinky jsou tak lahodné, že ani nepotřebují náplň – už je to plnohodnotný dezert. Takové výrobky sníte během několika minut a při přípravě v kuchyni svůdně voní čokoládou. Pokud je přesto chcete naplnit, zkuste je zkombinovat s ovocnou nebo kysanou mléčnou náplní.

Čokoládové palačinky s kakaem na mléce

Složení:

  • mléko – 500 ml;
  • zakysaná smetana – 2 polévkové lžíce;
  • mouka – 200 g;
  • kakao – 3 polévkové lžíce;
  • vejce – 3 ks;
  • cukr – 3 polévkové lžíce;
  • slunečnicový olej – 2 polévkové lžíce;
  • sůl – špetka.

Vejce a mléko předem vyjměte z lednice a zahřejte na pokojovou teplotu. Pokud připravujete čokoládové palačinky s mlékem a vroucí vodou, vezměte si od každé tekutiny 250 ml.

Vejce omyjte pod tekoucí vodou a vyšlehejte s cukrem dohladka. Pokud chcete palačinky naplnit, použijte méně cukru. Přidejte mléko, zakysanou smetanu, slunečnicový olej a špetku soli a znovu promíchejte. Poté do těsta vmícháme mouku a kakao prosáté přes síto, aby se v něm netvořily hrudky.

Těsto nechte 10-15 minut vykynout a čokoládové palačinky připravujte na dobře rozpálené pánvi po dobu 2-3 minut. Před prvním výrobkem potřete povrch olejem. Použijte nejlépe nepřilnavou palačinkovou pánev.

Čokoládové palačinky na kefíru

Složení:

  • kefír – 500 ml;
  • voda – 300 ml;
  • vejce – 3 ks;
  • cukr – 4 polévkové lžíce;
  • mouka – 300 g;
  • kakao – 2 polévkové lžíce;
  • jedlá soda – 0,5 lžičky;
  • slunečnicový olej – 3 polévkové lžíce;
  • špetka soli.

Vejce, cukr a kefír vyšlehejte metličkou do hladka. Mouku smíchejte s kakaem a prosejte do těsta. Dobře promíchejte, aby se v těstě netvořily hrudky. Převařte vodu, smíchejte ji s jedlou sodou a tenkým pramínkem nalijte do mísy. Nakonec přidáme špetku soli a olej. Těsto nechte 30 minut odpočívat pod potravinovou fólií.

Před vařením těsto ještě jednou promíchejte lžící. Poté palačinky smažte na rozpálené máslem potřené pánvi 2-3 minuty z každé strany. Hotové čokoládové palačinky podávejte s polevou nebo bez ní.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Havlišův mlýn

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: