Křupavé, šťavnaté chebureky na vařící vodě: těsto se netrhá a dobře drží náplň.

Budete se divit, ale při této technice jsou chebureky vždy vynikající.

Těsto na chebureky na vařící vodě – recepty / depositphotos.com

Dvě nejoblíbenější možnosti vaření těsta na chebureky je použití vařící vody. Některé hospodyňky navíc zalévají vodkou, někdo se obejde bez ní. Podívejte se na oba recepty, porovnejte je a vyberte si pro sebe ten nejvhodnější.

Křupavé „bublinkové“ chebureky – recept s vodkou

Těsto na chebureky na vařící vodě s vodkou se připravuje velmi jednoduše a kefír jako součást náplně pomáhá masu, aby bylo šťavnatější a křehčí.

Složení: 1:

  • 2 šálky mouky;
  • 150 ml vody;
  • 1 polévková lžíce vodky;
  • 1 slepičí vejce;
  • 1 lžíce rostlinného oleje;
  • sůl;
  • 350 g masa (můžete použít jakékoli maso);
  • dvě cibule;
  • bylinky;
  • půl sklenice kefíru;
  • pepř, sůl.

Olej nalijte do hrnce s vodou, osolte a přiveďte k varu. Přímo do vroucí vody nasypeme 0,5 hrnku prosáté mouky a rychle rozmícháme metličkou. Zchlaďte na vlažnou teplotu, pak do ní zašlehejte vejce, přilijte vodku a znovu prošlehejte. Postupně přisypáváme zbývající mouku a těsto hněteme lžící, když se stává obtížným – hněteme rukama. Nakonec těsto zabalte do potravinové fólie a nechte 30 minut odležet.

Mezitím si připravíme nádivku – maso a cibuli proženeme mlýnkem na maso, přidáme nasekaný kopr nebo petrželku. Ingredience přendejte do mísy, začněte přilévat kefír a směs promíchejte.

Těsto rozdělíme na 8 stejných dílů, z nichž každý rozválíme na plát vysoký asi 2-3 mm. Na těsto položíme lžíci náplně a polovinu těsta zploštíme. Přikryjte druhou polovinou a spojte okraje. Chebureky smažte na pánvi se dvěma nebo třemi šálky oleje a průběžně přidávejte další olej. Hotovou pochoutku položte na papírové utěrky, aby se odstranil přebytečný tuk, a poté podávejte.

Recept na těsto na čebureky bez vodky

Těsto na chebureky na vařící vodě bez vodky a octa je křehké a pružné. Snadno se vyválí, dobře drží náplň, netrhá se a při smažení se začne pokrývat bublinkami.

  • 150 ml vroucí vody;
  • 250 g mouky;
  • dvě lžíce rafinovaného másla;
  • půl lžičky soli;
  • jedna cibule;
  • po 150 gramech vepřového a hovězího masa;
  • 50-60 ml studené vody;
  • sůl, pepř.

Dejte vařit vodu, přilijte rostlinný olej a sůl. Vzniklou směs vlijte tenkým pramínkem do mísy s moukou, lžící uhněťte těsto. Počkejte, až vychladne, a začněte hníst rukama. Po pěti minutách těsto vložte do potravinové fólie a nechte ho půl hodiny v kuchyni.

Mleté maso projděte mlýnkem na maso a stejným způsobem nakrájejte cibuli. Osolíme, opepříme, zalijeme vodou, promícháme. Mleté maso rozdělíme na osm dílů, vezmeme těsto, rozválíme na plát o průměru asi 24. Vložíme do něj těsto a necháme ho vykynout. Do středu dáme lžíci masové nádivky, kterou rozetřeme na jeden díl těsta. Přikryjeme druhým dílem, okraje přimáčkneme. Smažte na pánvi s velkým množstvím oleje; nakonec chebureky položte na papírovou utěrku, aby se odstranil přebytečný tuk.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Havlišův mlýn

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: