Budete se divit, ale při této technice jsou chebureky vždy vynikající.
Těsto na chebureky na vařící vodě – recepty / depositphotos.com
Dvě nejoblíbenější možnosti vaření těsta na chebureky je použití vařící vody. Některé hospodyňky navíc zalévají vodkou, někdo se obejde bez ní. Podívejte se na oba recepty, porovnejte je a vyberte si pro sebe ten nejvhodnější.
Křupavé „bublinkové“ chebureky – recept s vodkou
Těsto na chebureky na vařící vodě s vodkou se připravuje velmi jednoduše a kefír jako součást náplně pomáhá masu, aby bylo šťavnatější a křehčí.
Složení: 1:
- 2 šálky mouky;
- 150 ml vody;
- 1 polévková lžíce vodky;
- 1 slepičí vejce;
- 1 lžíce rostlinného oleje;
- sůl;
- 350 g masa (můžete použít jakékoli maso);
- dvě cibule;
- bylinky;
- půl sklenice kefíru;
- pepř, sůl.
Olej nalijte do hrnce s vodou, osolte a přiveďte k varu. Přímo do vroucí vody nasypeme 0,5 hrnku prosáté mouky a rychle rozmícháme metličkou. Zchlaďte na vlažnou teplotu, pak do ní zašlehejte vejce, přilijte vodku a znovu prošlehejte. Postupně přisypáváme zbývající mouku a těsto hněteme lžící, když se stává obtížným – hněteme rukama. Nakonec těsto zabalte do potravinové fólie a nechte 30 minut odležet.
Mezitím si připravíme nádivku – maso a cibuli proženeme mlýnkem na maso, přidáme nasekaný kopr nebo petrželku. Ingredience přendejte do mísy, začněte přilévat kefír a směs promíchejte.
Těsto rozdělíme na 8 stejných dílů, z nichž každý rozválíme na plát vysoký asi 2-3 mm. Na těsto položíme lžíci náplně a polovinu těsta zploštíme. Přikryjte druhou polovinou a spojte okraje. Chebureky smažte na pánvi se dvěma nebo třemi šálky oleje a průběžně přidávejte další olej. Hotovou pochoutku položte na papírové utěrky, aby se odstranil přebytečný tuk, a poté podávejte.
Recept na těsto na čebureky bez vodky
Těsto na chebureky na vařící vodě bez vodky a octa je křehké a pružné. Snadno se vyválí, dobře drží náplň, netrhá se a při smažení se začne pokrývat bublinkami.
- 150 ml vroucí vody;
- 250 g mouky;
- dvě lžíce rafinovaného másla;
- půl lžičky soli;
- jedna cibule;
- po 150 gramech vepřového a hovězího masa;
- 50-60 ml studené vody;
- sůl, pepř.
Dejte vařit vodu, přilijte rostlinný olej a sůl. Vzniklou směs vlijte tenkým pramínkem do mísy s moukou, lžící uhněťte těsto. Počkejte, až vychladne, a začněte hníst rukama. Po pěti minutách těsto vložte do potravinové fólie a nechte ho půl hodiny v kuchyni.
Mleté maso projděte mlýnkem na maso a stejným způsobem nakrájejte cibuli. Osolíme, opepříme, zalijeme vodou, promícháme. Mleté maso rozdělíme na osm dílů, vezmeme těsto, rozválíme na plát o průměru asi 24. Vložíme do něj těsto a necháme ho vykynout. Do středu dáme lžíci masové nádivky, kterou rozetřeme na jeden díl těsta. Přikryjeme druhým dílem, okraje přimáčkneme. Smažte na pánvi s velkým množstvím oleje; nakonec chebureky položte na papírovou utěrku, aby se odstranil přebytečný tuk.