Šťavnaté kuřecí řízky na páře: recepty pro zdravou výživu

Kuřecí řízky dokonale zpestří váš jídelníček.

Kotlety se připravují jednoduše, ale mohou dokonale zpestřit jídelníček / foto depositphotos.com

Kotlety – to je velmi chutný masový pokrm, který se nejčastěji připravuje smažením. Zdravější a pro žaludek i postavu prospěšnější variantou je však jejich příprava na páře.

Dnes se podíváme na to, jak připravit kotlety na páře s pomocí pařáku i bez něj.

Kuřecí řízky na páře – recept

Ukázalo se, že jsou velmi chutné, a pro přípravu je třeba vzít:

  • 500 gramů mletého kuřecího masa;
  • jedna cibule;
  • dva stroužky česneku;
  • jedno vejce;
  • půl šálku strouhanky;
  • jedna lžička soli;
  • černý pepř podle chuti;
  • petržel nebo kopr podle chuti.

Nakrájejte cibuli a česnek a nasekejte bylinky. V míse smíchejte všechny ingredience kromě bylinek a důkladně promíchejte – koření by mělo být rovnoměrně rozložené.

Z této hmoty tvoříme řízky libovolné velikosti a tvaru. Je důležité vzít v úvahu, že malé výrobky budou rychleji uvařené. Připravíme si pařák na práci a vložíme do něj řízky tak, aby mezi nimi byl malý prostor.

Zavřete víko a začněte vařit. Bude to trvat asi 25 minut. Poté naše dušené kotlety posypeme bylinkami a podáváme s libovolnou omáčkou dle vlastního výběru.

Kotlety dušené na pánvi

Tento recept je velmi užitečný, protože s jeho pomocí lze připravit kuřecí řízky v páře i bez pařáku. Užívá se:

  • 500 gramů stehenních řízků;
  • 70 gramů cibule;
  • 100 gramů bílého chleba;
  • 100 mililitrů mléka;
  • jedno vejce;
  • jeden stroužek česneku;
  • sůl a pepř podle chuti.

Rozlámejte chléb na kousky a dejte ho do mísy. Zalijte ho mlékem a nechte 10 minut namáčet.

Mezitím projděte maso a cibuli mlýnkem na maso. Po uplynutí uvedené doby se vynechá i chléb. Česnek je třeba prolisovat.

K mletému masu přidáme vejce, koření a ostatní ingredience. Vše dobře promícháme, až vznikne homogenní hmota.

Mokrýma rukama vytvarujeme kotlety a na suché nepřilnavé pánvi je lehce opečeme, aby se vytvořila kůrčička. Do ní nalijeme sklenici horké vody a přikryjeme pokličkou. Když tekutina začne vřít, snížíme teplotu na minimum a vaříme. Lze podávat s libovolným salátem.

Dříve My řekl, co přidat do rybích řízků, aby se nerozpadly.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Havlišův mlýn

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: