Salát se připravuje velmi jednoduše a poměrně rychle.
Neuvěřitelně chutný salát z červené řepy / Koláž: My, foto depositphotos.com
Červená řepa je zelenina, kterou často používají hospodyňky v ukrajinské kuchyni. Výborně se kombinuje téměř se všemi nejrůznějšími produkty. Ať už k červené řepě přidáte cokoli – jakákoli semínka, ryby, houby – bude to vynikající. My našel recept na salát z červené řepy, který se určitě stane vážným konkurentem tradiční vinaigretty.
Pokud nevíte, co si připravit k večeři, doporučujeme podívat se blíže na tento recept: Bombastický salát z produktů, které jsou téměř v každé lednici.
Tento recept je ideální jak pro každodenní jídlo, tak pro svátky. Byl zveřejněn na instagramové stránce an.cookbook.
Složení: 1:
- červená řepa – 2 ks;
- nakládané okurky – 120 g;
- vařená vejce – 2 ks;
- modrá cibule – 0,5 ks;
- bylinky;
- majonéza.
Nejprve upečte nebo uvařte červenou řepu a nakrájejte ji na kostičky. Všimněte si, že pečená zelenina bude šťavnatá a měkká, díky čemuž bude salát nejen chutný, ale také velmi lehký.
Pokud plánujete řepu péct, zabalte ji do alobalu a vložte do trouby vyhřáté na 200 stupňů Celsia asi na hodinu a půl.
Mezitím uvařte vejce doměkka a nakrájejte je na malé kostičky.
Dále oloupejte cibuli a nakrájejte ji.
Nezapomeňte přidat nakládané okurky.
Když je zelenina a vejce nakrájená, smíchejte všechny ingredience, zalijte majonézou, přidejte bylinky a promíchejte.
Dobrou chuť!
V čem spočívá užitečnost červené řepy?
Červená řepa chrání před UV zářením, zvyšuje hladinu hemoglobinu, pomáhá při únavě, je užitečná pro těhotné ženy a lidi, kteří mají kognitivní problémy. Výživová hodnota červené řepy ji činí užitečnou pro ty, kteří chtějí zhubnout nebo si udržet tělo v požadované kondici. Ve 100 g vařené zeleniny je pouze 44 kalorií. Obsahuje 2 g vlákniny, která dodává pocit sytosti a je nezbytná pro zvýšení počtu prospěšných bakterií v trávicím traktu.
Pokud si všimnete chyby, zvýrazněte potřebný text a stisknutím kláves Ctrl+Enter informujte redakci.