Vzdušné Velikonoce s dubajskou čokoládou: recept, který „vyhodil do vzduchu“ síť

Letošní velikonoční pohoštění může být „trendy“.

Dubajské Velikonoce – recept / koláž My

Velikonoce 2025 budou pro mnoho válkou unavených náš krajan přinejlepším klidným rodinným svátkem. Ale i v době, kdy je málo důvodů k radosti, si chcete vytvořit náladu pro sebe a své blízké. Velké církevní svátky jsou skvělou příležitostí, zejména pokud jste zvyklí připravovat vlastní velikonoční pečivo.

Nový trend pro rok 2025 – dubajská čokoláda – se rozšířil i na křesťanské svátky. Na internetu mnoho kuchařek peče dubajský kulich – recept máme níže.

Jak připravit dubajský kulich – návod krok za krokem

Pokud jste jednou ochutnali dubajskou čokoládu s pistáciovou pastou a chutnala vám, pak vám nic nebrání v kombinaci příjemného a užitečného. Můžete si upéct velikonoční kulich na svátky, ale s tóny Východu – s chutí právě této „zámořské“ pochoutky.

Složení: 1:

  • 600 g pšeničné mouky;
  • 300 ml 2,5% mléka;
  • 10 g sušeného droždí;
  • 50 gramů kakaového prášku;
  • 150 gramů cukru;
  • 50 gramů másla.
  • 50 gramů těsta kataifi nebo rozdrobeného těsta filo;
  • 5 gramů pistáciové pasty;
  • 20 gramů sezamové pasty;
  • sůl.

V teplém mléce rozpustíme droždí, přidáme lžíci cukru a mouku. Vše smícháme a necháme na teplém místě 30 minut vzejít – takto se připravuje klasický kvásek. V samostatné míse rozšleháme vejce s cukrem, přisypeme kakao, vložíme máslo a mixérem nebo šlehačem vyšleháme dohladka. Vezměte 300 g mouky, prosejte ji do mísy, vlijte do ní opraženou a vaječnou směs. Promícháme, přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě 40-50 minut.

Jakmile těsto vykyne, prohněťte ho rukama, opět přikryjte utěrkou a počkejte opět hodinu. Poté těsto vložte do forem, papírových nebo kovových, a počkejte půl hodiny. Tato doba je potřebná k „vykynutí“ těsta – teprve po 30 minutách můžete polínka vložit na 20-25 minut do trouby vyhřáté na 180 stupňů Celsia.

V této době můžete připravit náplň – smíchejte rozdrobené těsto kataifi nebo rozdrobené phyllo, sezam a pistáciovou pastu. Vše osolíme, promícháme a počkáme, až budou samotné kulichy hotové. Vyjměte je z trouby, nechte vychladnout a naplňte náplní pomocí cukrářského sáčku. Aby se vám to lépe dělalo, je lepší vyříznout střed velikonoční části, ale samotnou „čepičku“ nevyhazujte – později zakryje otvory při pečení.

Vánočka z bílků – vánočka z bílků – vánočka z bílků:

Vršek velikonočního pohoštění ozdobte podle svých představ – pečivo můžete polít klasickou bílou polevou nebo rozpuštěnou čokoládou, dát na něj kandované ovoce, čokoládové ozdoby nebo tradiční barevné posypky. Některé kuchařky používají i ořechové drobky – dubajské Velikonoce budou chutné tak jako tak.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Havlišův mlýn

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: