Někdy si ženy v domácnosti myslí, že se jim nepodaří zachránit večeři, protože nevědí, čím přebytečnou sůl z polévky odstranit. Existuje však východisko.
Co neutralizuje sůl v potravinách / Koláž: My, foto: pixabay
Dozvíte se:
- Co neutralizuje sůl
- Co je nejlepší přidat do polévky, pokud je přesolená?
Asi každému se už někdy stalo, že je v pokrmu všechno perfektní, jen ne vyváženost koření, protože je poněkud přesolený. Mnozí se v takových případech pokrmu jednoduše zbaví, přestože jeho chuť lze snadno napravit.
Pokud se vám tento materiál líbil, možná vás bude zajímat: zda je nutné při přípravě polévky odstraňovat bílou pěnu: odpověď vás překvapí.
My zjistil, co dělat, když to se solí v polévce přeženete. Jak píše The Kitchn, stačí pochopit, co sůl v jídle neutralizuje, a přidat tuto přísadu do hrnce.
Pokud například připravujete krémovou polévku, můžete do ní přidat více mléčných výrobků. Trocha dvojité smetany, jogurtu nebo zakysané smetany, v závislosti na receptu, může slanou chuť zamaskovat.
Slanost polévky může snížit i obyčejná voda nebo vývar. Slanou chuť pomůže zmírnit 300-500 ml obyčejné vody.
Další možnost, která vás napadne, když vás napadne myšlenka: „Co přidat, když jsem polévku přesolil?“. – je citronová šťáva nebo trocha octa, které mohou kyselostí sůl neutralizovat.
Co je The Kitchn?
The Kitchn je nejlepší nezávislý web o jídle v USA, který každý den pomáhá 27 milionům čtenářů cítit se v kuchyni jako doma. Přispěvatelé zveřejňují články o kuchařských tipech a tricích, které můžete použít při vaření.
Pokud si všimnete chyby, zvýrazněte potřebný text a stisknutím kláves Ctrl+Enter informujte redakci.