Původní recept na vynikající játrový koláč.
Játrový dort – recept / koláž: My, foto: depositphotos.com/
Vezměte na vědomí tento recept na játrový koláč s houbami, protože bude moci ozdobit váš velikonoční stůl a překvapit svou bohatou chutí. Do náplně se navíc přidává tavený sýr, který pokrmu dodá křehkost.
Mimochodem, do těsta se přidává rostlinný olej, takže ho nemusíte přidávat na pánev, uvádí My s odkazem na alionakarpiuk.
Játrový koláč s houbami – recept
- kuřecí játra 500 g
- mléko 250 ml
- mouka 3 polévkové lžíce se skluzem
- vejce 2 ks
- máslo 3 polévkové lžíce.
- koření
Na nádivku:
- 2 tavené sýry
- mrkev
- cibule
- žampiony 250 g
- majonéza
Do hluboké mísy pošlete játra, vejce, mouku, koření, olej a vše rozšlehejte mixérem dohladka.
Palačinky smažíme na středním plameni z obou stran.
Žampiony a cibuli oloupejte a nakrájejte na kostičky. Mrkev nastrouhejte na jemném struhadle.
Velikonoční stůl / infografika: My
Na rozehřáté pánvi s rostlinným olejem osmahneme zeleninu a houby, necháme vychladnout, přidáme nastrouhaný sýr a majonézu.
Na každou placku pošleme nádivku a tak pokračujeme až do konce surovin.
Vršek placky potřeme majonézou, posypeme strouhaným vejcem, ozdobíme bylinkami a plátky smažených hub.
Dobrou chuť!
Podívejte se na video, jak připravit játrový koláč s houbami:
Kdo je alionakarpiuk?
alionakarpiuk je populární ukrajinská kuchařská blogerka na sociální síti Instagram. Autorka blogu pravidelně zveřejňuje exkluzivní recepty vynikajících pokrmů. Alionakarpiuk odebírá více než 60 tisíc uživatelů sociální sítě.
Pokud si všimnete chyby, zvýrazněte potřebný text a stisknutím Ctrl+Enter informujte redakci.