Jak skladovat mouku bez brouků: osvědčená metoda od odborníka

Tajemství, jak skladovat mouku ve velkém množství, spočívá v tom, že do ní přidáte jednu přísadu, kterou už máte doma.

Je důležité vědět, zda lze mouku skladovat v plastovém obalu / koláž od My, foto: depositphotos.com

Mnoho lidí zná problém, kdy se v obilovinách a mouce množí otravný hmyz. Rychle se množí a napadají další produkty rychlostí lesního požáru.

Dnes se podíváme na to, jak a v čem skladovat mouku, aby se brouci neusazovali. Již dříve jsme si řekli, jak si vyrobit nejsilnější odpuzovač much v domě.

Jak doma skladovat mouku

Úklidová guru TikToku Chantel Mila se podělila o své domácí triky, jak levně a bez chemie ochránit potraviny ve skříni před škůdci. Tyto tipy také prodlouží trvanlivost mouky a obilovin.

Podle Chantel se do suchých potravin přidávají bylinky. Chantel tvrdí, že do suchých potravin přidává bylinky, které pomáhají udržet mouku bez brouků.

„Dejte bobkové listy do mouky nebo těstovin, abyste zabránili hmyzu ve spíži,“ radí blogerka.

Jedná se o přírodní prostředek, který odpuzuje moly a hraboše. Faktem je, že bobkové listy obsahují mnoho silných aromatických sloučenin, které jsou hmyzu nepříjemné.

Na Chantelině videu si také můžete všimnout, na jakém místě je nejlepší skladovat mouku.

Jedná se o nádobu s vakuovým víkem. Pokud se škůdce z nějakého důvodu přece jen rozběhne, tato nádoba ho uvězní a zabrání mu v napadení zbytku potravin. Nyní zpět k bobkovému listu.

Odborníci ze společnosti Proof Pest doporučují vzít čerstvé bobkové listy a rozházet je po pracovních deskách a poličkách ve skříních. Vyplatí se je také přidávat přímo do suchých potravin pro lepší ochranu.

Podle studie z roku 2006 bylo zjištěno, že bylinné éterické oleje mohou odpuzovat i komáry a šváby. Jako nejlepší se ukázaly eukalyptus, bazalka a anýz.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Havlišův mlýn

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: