Trik s bramborovou kaší, o kterém jste nevěděli: díky jedné ingredienci bude chutnat mnohem lépe

Tato málo známá ingredience dokáže skutečné zázraky.

Tak takhle jste ještě nevařili / depositphotos.com

Bramborová kaše je klasika. Tento pokrm se dokonale kombinuje, zdá se, se vším. S klobásami, gulášem, rybami a tak dále. Jednoduchou směs brambor, mléka a másla si oblíbí téměř každý. Profesionálové však mají jeden nečekaný trik, který chuť bramborové kaše posune na novou úroveň, píše Mirror.

Šéfkuchaři radí přidat do bramborové kaše parmezánovou kůru, která dodá pokrmu hloubku chuti – s „tóny soli a zemitosti“. Tato tvrdá část sýra, která se v kuchyni obvykle vyhazuje, aniž bychom věděli, že je jedlá, je ve skutečnosti skutečným „gastronomickým pokladem“.

Kůrka, která vzniká během procesu zrání sýra, je oblíbená profesionálními kuchaři pro svou schopnost zvýraznit chuť polévek, dušených pokrmů a mnoha dalších jídel – zejména v italské kuchyni.

Revoluční recept navrhuje vařit mléko, máslo a kousek parmezánové kůry na mírném ohni po dobu 20 minut, poté ji přidat k bramborám a okořenit podle chuti.

Dobrou zprávou je, že tento trik se hodí, i když v lednici skoro nic není – parmezánová kůra má totiž velmi dlouhou trvanlivost. Podle odborníků se dá snadno skladovat: stačí dát kůrku do zipového sáčku a dát ji do mrazáku. Vydrží tam až rok.

Další zajímavá kulinářská tajemství

Dříve My informoval o tajemství správné přípravy vajec. Vejce je třeba vložit do hrnce s vroucí vodou a čas – osm minut a čtyřicet sekund. Poté je nutné vejce vložit na tři minuty do ledové vody.

Kromě toho jsme vám řekli o receptu na dokonalé tiramisu. Stojí za to přidat jen jednu tajnou ingredienci a tento dezert bude ještě lahodnější a jedinečnější.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Havlišův mlýn

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: