Jak vyčistit silně připálené dno hrnce: jednoduchá, ale velmi dobrá metoda

Pokud nevíte, zda se vám podaří hrnec vyčistit od plynů, můžete vyzkoušet dobrou metodu, při které budete potřebovat pouze hořčičný prášek.

Co je dobré na rozpouštění sazí v pánvi a jak ji rychle vyčistit / YouTube Screenshot

Co se z materiálu dozvíte:

  • Jak snadno vyčistit připálenou pánev
  • Jak vyčistit vnitřek pánve pomocí hořčičného prášku

Hospodyňky vědí, že hrnec se velmi rychle připálí a pak je obtížné ho vyčistit. Proto vyvstává otázka, čím umýt připálenou kaši v hrnci nebo jiné jídlo, které se připálilo a není nijak umyté. Povíme vám o jednom z dobrých způsobů.

Autorka YouTube-kanálu Housekeeping recipes ukázala, jaká jednoduchá součástka pomůže vyčistit připálený hrnec.

Líbilo se vám čtení? Doporučujeme další materiál: Jak odstranit zašlou mastnotu z kuchyňských skříněk: dobrý způsob, jak upozornit hospodyňky.

Jak vyčistit špatně připálenou pánev

Budete potřebovat hořčičný prášek

Pro začátek je třeba zakoupit hořčičný prášek. Lze jej zakoupit v obchodech s potravinami i na internetu. Hořčičný prášek je to, co budete potřebovat k čištění hrnce.

Zahřívání hořčičného prášku v hrnci

Je třeba vzít pánev, ve které se jídlo připálilo, a hořčičný prášek nasypat na připálené jídlo. Poté je třeba nalít trochu vody, aby se spálenina zakryla. Poté pánev postavte na oheň a za stálého míchání lžící vařte.

Čištění hrnce

Po zahřátí hrnce jej necháme vychladnout. Po vychladnutí odstraníme hořčici pomocí silikonové stěrky.

Nakonec by saze měly jít úplně dolů.

Co byste neměli vařit na nerezové pánvi

  • vejce – omelety a různé druhy míchaných vajec se lepí na povrch ocelového nádobí, zejména pokud bylo nesprávně zahřáté a nedostatečně namazané. K vaření vajec používejte nádobí s nepřilnavým povrchem;
  • Mléčná kaše – mléko se na pánvi s tenkým dnem často připaluje. Mannu, ovesnou a rýžovou kaši je třeba během vaření neustále míchat, aby se kroupy nepřichytily ke dnu;
  • Polévková zálivka – tradiční cibulová a mrkvová zálivka se rychle připaluje, pokud se vaří s moukou;
  • ryby – jemné filety se často přilepí ke dnu a při otočení se rozpadnou. Abyste tomu předešli, používejte nepřilnavé nádobí z nerezové oceli.
  • Karamel – směs smetany a cukru při vaření na vysokém ohni okamžitě zčerná.

Podívejte se na video, jak vyčistit hrnec od těžkých sazí uvnitř:

Další novinky:

Pokud si všimnete chyby, zvýrazněte potřebný text a stisknutím Ctrl+Enter informujte redakci.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Havlišův mlýn

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: