Na domácí hořčici budete potřebovat minimum ingrediencí.
Jak si doma vyrobit francouzskou hořčici? / Koláž: My, foto pixabay, screenshot
Hořčice je poměrně oblíbenou omáčkou nejen na je naše země, ale i za jejími hranicemi. Přidává se do různých marinád, salátových zálivek nebo se jednoduše jí s krajícem sušeného chleba. Hořčice zkrátka v lednici rozhodně nebude zbytečná. My se dozvěděl, že francouzskou hořčici lze snadno připravit i doma.
Recept sdílela foodblogerka na Instagramu @vita_vorotniuk. Francouzská hořčice se připravuje velmi jednoduše a z minimálního počtu ingrediencí a vyjde ještě chutnější než v obchodě.
Budete potřebovat: 1:
- hořčičná semínka – 80 g;
- teplá voda – 150 ml;
- vinný ocet – 80 ml;
- cukr – 2 polévkové lžíce;
- sůl – 3,5 lžíce. l.
Nejprve omyjte 80 g hořčičných semínek od prachu a nečistot. Poté je zalijte vodou a nezapomeňte přilít 80 ml vinného octa.
Přidejte k zrnům trochu soli a cukru a nechte je 48 hodin namáčet.
Mimochodem, pokud chcete jemnou hořčici, použijte světlá zrna.
Pokud máte rádi ostřejší a plnější chuť, přidejte tmavší zrna nebo pro vyvážení smíchejte oba druhy.
Díky tomu získáte francouzskou hořčici bez různých chemických přísad a barviv. Takže neváhejte, vezměte si krajíc chleba, nějaké maso a přelijte ho domácí hořčicí. Dbejte na to, aby omáčka nedopadla hůře než v obchodě.
Dobrou chuť!
Podívejte se na video, jak si doma vyrobit francouzskou hořčici:
Další recepty:
Co víte o uživatelce Instagramu @vita_vorotniuk?
Uživatelka Instagramu @vita_vorotniuk je žena, která na své stránce zveřejňuje rychlé recepty „pro všechny příležitosti“ a sdílí užitečné životní hacky. Kromě toho tato žena stále pracuje jako scenáristka v televizi, zdůrazňuje, že „píše chutné příběhy v kuchyni“. Kuchařskou blogerku na sociálních sítích odebírá více než 10 tisíc lidí.
Pokud si všimnete chyby, zvýrazněte potřebný text a stisknutím Ctrl+Enter informujte redakci.