Podle vědců může konzumace pouhých 17 gramů tohoto výrobku denně zvýšit pravděpodobnost vzniku hypertenze.
Jedním z hlavních viníků vysokého krevního tlaku jsou zpracované masové pochoutky / depositphotos.com, pixabay.com
Certifikovaná odbornice na výživu Elizabeth Shawová jmenovala produkt č. 1, jehož konzumaci je třeba omezit, aby se snížilo riziko vysokého krevního tlaku.
„Navzdory rozšířenosti vysokého krevního tlaku existují kroky, které můžete podniknout, abyste mu předešli. Jedním z nejúčinnějších je strava. Existuje sice mnoho potravin, které před vysokým krevním tlakem chrání, ale jsou i takové, které ho mohou způsobit,“ poznamenala ve svém článku pro server eatingwell.com.
Co může vyvolat vysoký krevní tlak – produkt č. 1
Připomněla studie, které prokázaly, že jedním z hlavních viníků vysokého krevního tlaku je zpracované lahůdkové maso. Podle zjištění vědců může konzumace pouhých 17 gramů zpracovaného masa denně zvýšit pravděpodobnost vzniku hypertenze.
Vysvětluje se, že zpracované maso je škodlivé, protože má vysoký obsah sodíku, málo vlákniny a obsahuje konzervační látky, které zvyšují krevní tlak,
Podle odborníka na výživu je třeba se zaměřit na konzumaci těchto potravin pro zdravý krevní tlak:
Ovoce. Ovoce je bohaté na draslík, který je klíčovou živinou pro zdravý krevní tlak.
Zelenina. Stejně jako ovoce je i zelenina bohatá na draslík. Patří mezi nejlepší zdroje vlákniny.
Mléčné výrobky Nízkotučné a nízkotučné alternativy mléčných výrobků. Další výrobek bohatý na draslík a vápník, které regulují krevní tlak.
Celozrnné výrobky. Kromě vlákniny obsahují celá zrna také hořčík, který rovněž podporuje zdravý krevní tlak.
Tučné ryby. Bohaté na omega-3 – tuky, které prokazatelně snižují krevní tlak.
Elizabeth Shaw také důrazně doporučuje nezapomínat na vodu. Důsledný příjem tekutin udržuje stabilní objem krve a pomáhá ledvinám vylučovat přebytečný sodík, upozornil další odborník na výživu Drew Hemler.
Připomeňme si, že dříve My psal, jaké produkty srážejí krevní tlak.