Recept na šťavnatou bujeninu na velikonoční stůl.
Slavnostní boujenina – recept / koláž: My, fotografie: depositphotos.com/, instagram.com/olga_riabenko_/?hl=uk
Nabízíme vám jednoduchý recept na lahodnou boujeninu s neobvyklou chutí, která se stane skutečným favoritem na svátečním stole. Tato boujenina je výborná jak teplá, tak studená a lze ji podávat i ke studeným kouskům masa.
Mimochodem, boujenina se ukáže s tóny jablečné šťávy a pikantní marinády, uvádí My s odkazem na olga_riabenko.
Slavnostní boujenina – recept
Suroviny: 1:
- Vepřová krkovice – 2 kg;
- Jablečná šťáva – 150 ml;
- Sušený česnek – 1 lžička;
- Sůl – 2 lžičky
Marináda:
- Rostlinný olej – 100 ml;
- Paprika – 1 polévková lžíce;
- Sůl – 1 lžička;
- Pepř – 1 lžička;
- Kečup – 2 polévkové lžíce;
- Hořčičná zrna – 4 polévkové lžíce. l;
- Med – 2 polévkové lžíce
Do masa udělejte nožem hluboké vpichy.
Smíchejte jablečnou šťávu, sušený česnek a sůl. Připravenou tekutinou naplňte injekční stříkačku na maso nebo lékařskou stříkačku.
Velikonoční stůl / infografika: My
Každý vpich do masa naplňte směsí šťávy a nechte přes noc odležet.
Nyní smíchejte ingredience na marinádu, potřete jí maso, přikryjte pergamenem a fólií.
Pečte v troubě předehřáté na 180 stupňů po dobu tří hodin, poté alobal odstraňte, znovu potřete marinádou a nechte v troubě ještě 30 minut.
Dobrou chuť!
Podívejte se na video, jak připravit slavnostní boujeninu:
Kdo je olga_riabenko?
olga_riabenko je populární ukrajinská kuchařská blogerka na sociální síti Instagram, superfinalistka soutěže Master Chef 12. Autorka blogu pravidelně zveřejňuje exkluzivní recepty znamenitých jídel. Olgu_riabenko odebírá více než 170 tisíc uživatelů sociální sítě.
Pokud si všimnete chyby, zvýrazněte potřebný text a stisknutím Ctrl+Enter informujte redakci.