Jemný tvarohový velikonoční „Raffaello“ bez pečení: osvědčený recept

Takovou lahodnou sladkost si můžete připravit na velký svátek.

Tvarohové Velikonoce – recept bez pečení / depositphotos.com

Velikonoce 2025 pro křesťany přijdou 20. dubna – v tento den se věřící vydají do chrámů, aby posvětili tradiční výrobky a samozřejmě i pečivo. Tvarohové Velikonoce jsou jednou z nejoblíbenějších variant svátečního kulicha. Letos vám ho doporučujeme připravit podle osvědčeného receptu.

Tvarohové Velikonoce – recept na jemný „Raffaello“

Klasické velikonoční se vždy připravují na kynutém těstě, ale mnoho hostitelek volí jinou technologii. Recept na Velikonoce s přídavkem tvarohu je velmi jednoduchý a pohoštění se ukáže jako jemné a vzdušné. Letos můžete zkusit připravit tvarohové Velikonoce – nebudete muset ani nic péct!

Ingredience: 1:

  • 200 gramů 9% tvarohu;
  • 80 gramů másla;
  • 60 gramů bílé čokolády;
  • 50 mililitrů mléka nebo 10% smetany;
  • 80 gramů kokosových hoblin;
  • moučkový cukr.

Zapamatujte si recept na chutné Velikonoce – „zvládne“ ho i začínající hostitelka.

Tvaroh vyjměte ze sáčku do velké mísy, rozmixujte mixérem na homogenní konzistenci. Přidejte změklé nebo rozpuštěné máslo. Ještě jednou rozšlehejte mixérem. Zahřejte smetanu nebo mléko, aniž byste je přivedli k varu, vložte do nádoby s mléčným výrobkem čokoládu. Mícháme tak, aby se zcela rozpustil. Vzniklou směs vlijte do tvarohu. V této fázi můžete přidat 1-2 lžičky moučkového cukru, pokud máte rádi sladké Velikonoce. Opět vše důkladně prošlehejte, nasypte do nádoby kokosové hobliny a promíchejte.

Připravenou část gázy přeložte na 2 vrstvy a přetáhněte ji do velikonoční formy. Dovnitř vložte tvarohovou hmotu. Připravte si talíř, na dno položte 2-3 papírové utěrky a na ně položte velikonoční formu. Je to nutné, aby absorbovaly vlhkost, kterou Velikonoce uvolní. Tvarohovou hmotu přikryjte sýrovou utěrkou a dejte ji pod halušky. Schovejte na deset až patnáct hodin do chladničky, poté odstraňte ohyb a gázu, vyjměte velikonoční hmotu z formy, posypte ji kokosovými hoblinami, položte na talíř a podávejte. Vršek můžete ozdobit kokosovými hoblinami, kousky čokolády nebo stejnojmennými bonbony.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Havlišův mlýn

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: