Podle tohoto receptu připravíte čokoládová vajíčka snadno a bez problémů.
Čokoládová vajíčka jsou chutná a neobvyklá / depositphotos.com, screenshot
Velikonoce 2025 jsou ideální dobou, kdy si dopřát něco neobvyklého. Tradičně se na tento svátek připravuje sladké pečivo a vedle něj se na talíř kladou malovaná vajíčka.
Dnes se podíváme na to, jak připravit čokoládová velikonoční vajíčka, která si vaše rodina nebo hosté určitě zamilují.
Čokoládová vajíčka s překvapením – recept na jejich výrobu
K výrobě tohoto neobvyklého dezertu budete potřebovat malé množství surovin, času a trpělivosti, ale výsledek stojí za to. Budete potřebovat:
- želatina – 10 gramů;
- voda – 60 mililitrů;
- čokoláda – 100 gramů;
- mléko – 60 mililitrů;
- smetanový sýr – 100 gramů;
- dvojitá smetana 33 % – 175 mililitrů;
- moučkový cukr – 20 gramů.
Na polevu budete dále potřebovat čokoládu (200 g), rostlinný olej (40 ml), pražené arašídy (40 g).
Do misky vložte želatinu, přidejte vodu a nechte ji asi 15 minut odstát. Poté ji ohřejeme v mikrovlnné troubě nebo rozpustíme na vařiči.
Čokoládu nalámeme na kousky a vložíme do větší nádoby. Přilijeme želatinu a horké mléko. Důkladně promíchejte, aby vznikla homogenní směs.
Do čokoládové směsi přidejte smetanový sýr a metličkou dobře vyšlehejte dohladka. Nechte vychladnout na pokojovou teplotu.
Mezitím vyšlehejte zmrzlinu s moučkovým cukrem do zhoustnutí. Smíchejte je s čokoládou.
Pro vytvarování pěny do tvaru vajíčka můžete použít víčka Kinder Joy. Dobře je opláchněte, osušte a lehce potřete olejem, aby se lépe vyjímala. Vložte do nich směs čokolády a smetany a nechte je hodinu v mrazáku.
Pěna v misce může během této doby zhoustnout, ale není problém ji trochu ohřát v mikrovlnné troubě, promíchat a vařit dál.
Toto množství vystačí na sedm vajec (14 půlek). Abyste je „slepili“ zbylou pěnou – stačí je potřít štětcem, půlky k sobě přitisknout a asi na 15 minut dát do lednice.
V této době byste si měli připravit polevu. Čokoládu a máslo rozpustíme na vodní lázni nebo v mikrovlnné troubě. Přisypte nasekané arašídy a promíchejte.
Do suflé vajíčka zapíchněte dřevěnou špejli a ponořte ji do polevy. Protože je náplň velmi studená, čokoláda rychle tuhne. Podržíme ji na špejli v rukou, dokud neztuhne, přeneseme ji na pergamen a pokračujeme.
Když jsou všechny porce dezertu hotové, vyjmeme je na několik hodin do lednice – to proto, aby pěna uvnitř pomalu rozmrzla.
Tato lahodná malá čokoládová vajíčka můžete použít jako pohoštění pro děti nebo jen tak pro potěšení svých blízkých.
Již dříve My informoval o tom, zda je možné péct velikonoční vajíčka na Velký pátek nebo na Zelený čtvrtek, a také o tom, kdy se vajíčka barví.