Potěšte děti i dospělé: jak vyrobit čokoládová vajíčka na Velikonoce

Podle tohoto receptu připravíte čokoládová vajíčka snadno a bez problémů.

Čokoládová vajíčka jsou chutná a neobvyklá / depositphotos.com, screenshot

Velikonoce 2025 jsou ideální dobou, kdy si dopřát něco neobvyklého. Tradičně se na tento svátek připravuje sladké pečivo a vedle něj se na talíř kladou malovaná vajíčka.

Dnes se podíváme na to, jak připravit čokoládová velikonoční vajíčka, která si vaše rodina nebo hosté určitě zamilují.

Čokoládová vajíčka s překvapením – recept na jejich výrobu

K výrobě tohoto neobvyklého dezertu budete potřebovat malé množství surovin, času a trpělivosti, ale výsledek stojí za to. Budete potřebovat:

  • želatina – 10 gramů;
  • voda – 60 mililitrů;
  • čokoláda – 100 gramů;
  • mléko – 60 mililitrů;
  • smetanový sýr – 100 gramů;
  • dvojitá smetana 33 % – 175 mililitrů;
  • moučkový cukr – 20 gramů.

Na polevu budete dále potřebovat čokoládu (200 g), rostlinný olej (40 ml), pražené arašídy (40 g).

Do misky vložte želatinu, přidejte vodu a nechte ji asi 15 minut odstát. Poté ji ohřejeme v mikrovlnné troubě nebo rozpustíme na vařiči.

Čokoládu nalámeme na kousky a vložíme do větší nádoby. Přilijeme želatinu a horké mléko. Důkladně promíchejte, aby vznikla homogenní směs.

Do čokoládové směsi přidejte smetanový sýr a metličkou dobře vyšlehejte dohladka. Nechte vychladnout na pokojovou teplotu.

Mezitím vyšlehejte zmrzlinu s moučkovým cukrem do zhoustnutí. Smíchejte je s čokoládou.

Pro vytvarování pěny do tvaru vajíčka můžete použít víčka Kinder Joy. Dobře je opláchněte, osušte a lehce potřete olejem, aby se lépe vyjímala. Vložte do nich směs čokolády a smetany a nechte je hodinu v mrazáku.

Pěna v misce může během této doby zhoustnout, ale není problém ji trochu ohřát v mikrovlnné troubě, promíchat a vařit dál.

Toto množství vystačí na sedm vajec (14 půlek). Abyste je „slepili“ zbylou pěnou – stačí je potřít štětcem, půlky k sobě přitisknout a asi na 15 minut dát do lednice.

V této době byste si měli připravit polevu. Čokoládu a máslo rozpustíme na vodní lázni nebo v mikrovlnné troubě. Přisypte nasekané arašídy a promíchejte.

Do suflé vajíčka zapíchněte dřevěnou špejli a ponořte ji do polevy. Protože je náplň velmi studená, čokoláda rychle tuhne. Podržíme ji na špejli v rukou, dokud neztuhne, přeneseme ji na pergamen a pokračujeme.

Když jsou všechny porce dezertu hotové, vyjmeme je na několik hodin do lednice – to proto, aby pěna uvnitř pomalu rozmrzla.

Tato lahodná malá čokoládová vajíčka můžete použít jako pohoštění pro děti nebo jen tak pro potěšení svých blízkých.

Již dříve My informoval o tom, zda je možné péct velikonoční vajíčka na Velký pátek nebo na Zelený čtvrtek, a také o tom, kdy se vajíčka barví.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Havlišův mlýn

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: