Zlaté kuře s křupavou kůrčičkou: tady je návod, čím ptáka namazat.

Toto tajemství zná překvapivě jen velmi málo hospodyněk.

Jak uvařit celé kuře v troubě s křupavou kůrčičkou – flyhacks / depositphotos.com

Uvařit lákavou večeři z drůbeže, zejména z celého kuřete – umění, které chce zvládnout snad každá hostitelka. Části jatečně upraveného těla se připravují snadněji než celé, ale i tak to jde. Zjistěte, jak docílit křupavé kůrky a šťavnatého masa a jak dlouho by se kuře mělo péct v troubě.

Jak na křupavou kůrčičku v troubě

Odborníci ze Simply Recipes se v článku pro Express podělili o to, čím obalit kuře, aby byla kůrčička neuvěřitelně křupavá a chutná. Tvrdí, že správná ingredience je v každé kuchyni, ale málokdo ji takto používá. Doporučují podívat se blíže na jedlou sodu – pouhá lžička prášku v kombinaci s dalším kořením a marinádami urychluje proces vysušování kůže. Hlavním úkolem je rozpustit veškerý tuk, teprve pak dosáhnete požadovaného výsledku. Zároveň je důležité maso nepřechutit, dát optimální množství koření, to znamená, abyste pokrm nezkazili.

Podle kuchařů soda zvýší pH kůže, ta zhnědne rovnoměrněji a získá tak křupavou kůrčičku, že budete překvapeni. Vizuálně vám bude připomínat skutečné smažené kuře, nikoliv kuře pečené v troubě.

Jak péct kuře v troubě na plechu – recept

Existuje osvědčený recept, jak péct kuře v troubě vcelku, aby bylo šťavnaté a zároveň s křupavou kůrčičkou. Důležité je dodržet technologii pečení – pak se vše podaří.

  • celé kuře;
  • slunečnicový olej;
  • paprika, kari, med, hořčice, mletý česnek, sůl – po jedné lžíci;
  • mletý pepř (můžete použít směs) a jedlá soda – po jedné čajové lžičce.

Vezměte malou misku, dejte do ní rozpuštěný med, hořčici, nalijte slunečnicový olej. Přisypte koření, pepř, sůl a jedlou sodu. Vše důkladně promíchejte. Kuře omyjeme, osušíme ubrousky nebo papírovými utěrkami. To je třeba udělat bezpodmínečně, jinak vám použitá marináda steče po jatečně upraveném těle.

Připravenou směsí potřete ptáka ze všech stran, zvenku i zevnitř. Nechte v chladničce 1 hodinu nebo přes noc, aby maso nasáklo koření. Tělíčko položíme na plech nebo do formy na pečení, nožičky svážeme provázkem (nejlépe kulinářským) a křídla přikryjeme alobalem, jinak se spálí, kuře dáme péct do trouby vyhřáté na 200-220 stupňů Celsia.

Pokud nevíte, na jaký režim udělat kůrčičku na kuřeti v troubě, můžete dát „Gril“ nebo „Oboustranný ohřev“, ale není to tak důležité. Díky sodě a sadě koření se kůrčička povede tak, jak má, bez ohledu na to, ve které troubě. Ptáka pečeme 60 minut při teplotě 180-200 stupňů, přičemž maso pravidelně poléváme šťávou ze dna formy. Když je kuře hotové, můžeme ho podávat se zeleninou nebo jinou přílohou.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Havlišův mlýn

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: