Odborníci nám poradí, co udělat s bramborami před vařením, aby byla bramborová kaše chutná a rozplývala se v ústech.
Jak udělat vzdušnou bramborovou kaši / depositphotos.com
Pro chutnou bramborovou kaši nestačí jen hodit brambory do hrnce s vodou a uvařit je. Britští odborníci na vaření tvrdí, že použití jedné jednoduché ingredience před vařením zeleniny pomáhá zlepšit strukturu pokrmu. Odborníci se podělili o hack, jak udělat bramborovou kaši nadýchanou a hladkou.
Připomeňme si, že dříve jsme vám prozradili, jak skladovat kopr a petržel tak, aby byly čerstvé po několik měsíců.
Jak vylepšit bramborovou kaši
Podle kulinářských odborníků by se kořenová zelenina měla před vařením namočit do studené vody, aby měla lehkou a nadýchanou strukturu, píše britský bulvární deník Express.co.uk.
Odborníci na brambory ze společnosti Potato Goodness vysvětlují: „Namáčení brambor ve vodě pomáhá odstranit přebytečný škrob, který brání rovnoměrnému vaření brambor a také vytváří lepkavou nebo gumovitou strukturu na vnější straně zeleniny.“
Podle odborníků by se měla používat studená voda, protože horká voda reaguje se škrobem a ztěžuje jeho oddělení od brambor. Doporučují nakrájené a oloupané brambory před vařením namočit do studené vody alespoň na 30 minut, ale můžete je nechat i déle.
Publikace Simply Recipes dokonce doporučuje použít k namáčení zeleniny ledovou vodu. „Naplňte velkou mísu studenou vodou a hrstí ledu. Oloupané brambory vložte do vody a nechte je namočené alespoň 30 minut, ideální je však jedna hodina,“ radí odborníci.
„Vezměte si brambory na talíř, ať se vám líbí:
Poté je třeba brambory opatrně vyjmout rukama nebo pomocí síta, abyste nezasáhli škrob na dně mísy. Bramborová kaše je pak mnohem lehčí a nadýchanější, než kdyby se vařila bez namáčení.
Proč se do bramborové kaše přidává vejce?
Některé hospodyňky, aby získaly lahodnou vzdušnou bramborovou kaši, přidávají do ní také syrové vejce. Jak na to:
- Kaši je třeba uvařit a nechat ji trochu vychladnout;
- vmíchejte vejce a promíchejte.
DůležitéPřed přidáním vejce do pyré se doporučuje propláchnout ho sodou a vařící vodou. Syrové vejce by se do dětských pyré nemělo používat.