Vzdušné a jemné: co přidat do bramborové kaše místo másla a mléka

Odborníci nám poradí, co udělat s bramborami před vařením, aby byla bramborová kaše chutná a rozplývala se v ústech.

Jak udělat vzdušnou bramborovou kaši / depositphotos.com

Pro chutnou bramborovou kaši nestačí jen hodit brambory do hrnce s vodou a uvařit je. Britští odborníci na vaření tvrdí, že použití jedné jednoduché ingredience před vařením zeleniny pomáhá zlepšit strukturu pokrmu. Odborníci se podělili o hack, jak udělat bramborovou kaši nadýchanou a hladkou.

Připomeňme si, že dříve jsme vám prozradili, jak skladovat kopr a petržel tak, aby byly čerstvé po několik měsíců.

Jak vylepšit bramborovou kaši

Podle kulinářských odborníků by se kořenová zelenina měla před vařením namočit do studené vody, aby měla lehkou a nadýchanou strukturu, píše britský bulvární deník Express.co.uk.

Odborníci na brambory ze společnosti Potato Goodness vysvětlují: „Namáčení brambor ve vodě pomáhá odstranit přebytečný škrob, který brání rovnoměrnému vaření brambor a také vytváří lepkavou nebo gumovitou strukturu na vnější straně zeleniny.“

Podle odborníků by se měla používat studená voda, protože horká voda reaguje se škrobem a ztěžuje jeho oddělení od brambor. Doporučují nakrájené a oloupané brambory před vařením namočit do studené vody alespoň na 30 minut, ale můžete je nechat i déle.

Publikace Simply Recipes dokonce doporučuje použít k namáčení zeleniny ledovou vodu. „Naplňte velkou mísu studenou vodou a hrstí ledu. Oloupané brambory vložte do vody a nechte je namočené alespoň 30 minut, ideální je však jedna hodina,“ radí odborníci.

„Vezměte si brambory na talíř, ať se vám líbí:

Poté je třeba brambory opatrně vyjmout rukama nebo pomocí síta, abyste nezasáhli škrob na dně mísy. Bramborová kaše je pak mnohem lehčí a nadýchanější, než kdyby se vařila bez namáčení.

Proč se do bramborové kaše přidává vejce?

Některé hospodyňky, aby získaly lahodnou vzdušnou bramborovou kaši, přidávají do ní také syrové vejce. Jak na to:

  • Kaši je třeba uvařit a nechat ji trochu vychladnout;
  • vmíchejte vejce a promíchejte.

DůležitéPřed přidáním vejce do pyré se doporučuje propláchnout ho sodou a vařící vodou. Syrové vejce by se do dětských pyré nemělo používat.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Havlišův mlýn

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: