Neuvěřitelně chutný pokrm nejen na sváteční stůl.
Jazyk na smetaně – recept / koláž: My, foto: instagram.com/olga_riabenko_/ screenshot
Jazyk v tomto receptu se doslova rozplývá v ústech a jeho příprava je snadná. Ideální varianta teplého pokrmu na velikonoční stůl, ze které budou všichni nadšení.
Mimochodem, berte jen tučnou smetanu, aby se nesrazila z vysoké teploty, uvádí My s odkazem na olga_riabenko.
Jazyk ve smetaně – recept
Složení: 1:
- Hovězí (nebo vepřový) jazyk – 1 ks;
- Mrkev – 2 ks;
- Cibule – 2 ks;
- Řapíkatý celer – 2 ks;
- Bobkový list – 2 ks;
- Sůl – 1 polévková lžíce;
- Smetana (33 %) – 100 ml;
- Obilná hořčice – 2 polévkové lžíce;
- Tvrdý sýr – 70 g;
- Česnek – 2 stroužky;
- Vlašské ořechy – 50 g;
- Sůl, pepř – podle chuti
Jazyk opláchneme, zalijeme studenou vodou, přidáme sůl, bobkový list, mrkev, celer a cibuli.
Vařte přibližně 3 hodiny pro hovězí a 1,5 hodiny pro vepřové maso.
Uvařený jazyk vložte do studené vody a odstraňte kůži.
Velikonoční stůl / infografika: My
Jazyk nakrájejte na plátky a vložte do formy na pečení.
V samostatné misce smíchejte smetanu, hořčici, sýr, sůl a pepř. Nalijte na jazyk a posypte nasekanými ořechy.
Pečte 20 minut při 200 stupních.
Dobrou chuť!
Podívejte se na video, jak uvařit jazyk na smetaně:
Kdo je olga_riabenko?
olga_riabenko je populární ukrajinská kuchařská bloggerka na sociální síti Instagram, superfinalistka soutěže Master Chef 12. Autorka blogu pravidelně zveřejňuje exkluzivní recepty znamenitých jídel. Olgu_riabenko odebírá více než 170 tisíc uživatelů sociální sítě.
Pokud si všimnete chyby, zvýrazněte potřebný text a stisknutím Ctrl+Enter informujte redakci.