Místo tradičních pokrmů: slavnostní teplé jídlo na velikonoční stůl

Neuvěřitelně chutný pokrm nejen na sváteční stůl.

Jazyk na smetaně – recept / koláž: My, foto: instagram.com/olga_riabenko_/ screenshot

Jazyk v tomto receptu se doslova rozplývá v ústech a jeho příprava je snadná. Ideální varianta teplého pokrmu na velikonoční stůl, ze které budou všichni nadšení.

Mimochodem, berte jen tučnou smetanu, aby se nesrazila z vysoké teploty, uvádí My s odkazem na olga_riabenko.

Jazyk ve smetaně – recept

Složení: 1:

  • Hovězí (nebo vepřový) jazyk – 1 ks;
  • Mrkev – 2 ks;
  • Cibule – 2 ks;
  • Řapíkatý celer – 2 ks;
  • Bobkový list – 2 ks;
  • Sůl – 1 polévková lžíce;
  • Smetana (33 %) – 100 ml;
  • Obilná hořčice – 2 polévkové lžíce;
  • Tvrdý sýr – 70 g;
  • Česnek – 2 stroužky;
  • Vlašské ořechy – 50 g;
  • Sůl, pepř – podle chuti

Jazyk opláchneme, zalijeme studenou vodou, přidáme sůl, bobkový list, mrkev, celer a cibuli.

Vařte přibližně 3 hodiny pro hovězí a 1,5 hodiny pro vepřové maso.

Uvařený jazyk vložte do studené vody a odstraňte kůži.

Velikonoční stůlVelikonoční stůl / infografika: My

Jazyk nakrájejte na plátky a vložte do formy na pečení.

V samostatné misce smíchejte smetanu, hořčici, sýr, sůl a pepř. Nalijte na jazyk a posypte nasekanými ořechy.

Pečte 20 minut při 200 stupních.

Dobrou chuť!

Podívejte se na video, jak uvařit jazyk na smetaně:

Kdo je olga_riabenko?

olga_riabenko je populární ukrajinská kuchařská bloggerka na sociální síti Instagram, superfinalistka soutěže Master Chef 12. Autorka blogu pravidelně zveřejňuje exkluzivní recepty znamenitých jídel. Olgu_riabenko odebírá více než 170 tisíc uživatelů sociální sítě.

Pokud si všimnete chyby, zvýrazněte potřebný text a stisknutím Ctrl+Enter informujte redakci.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog - Havlišův mlýn

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: