Recept na salát, který bude novou hvězdou slavnostního stolu.
Recept na neuvěřitelně chutnou Mimosu / Koláž: My, foto: depositphotos.com, screenshot z videa
Salát Mimosa je oblíbeným pokrmem, který lze připravit pro všechny příležitosti. A abyste zapůsobili na hosty u slavnostního stolu, můžete si oblíbený salát připravit podle originálního receptu.
My se naučil připravovat Mimosu novým způsobem. Moderní recept na salát sdílel na Instagramu účastník soutěže MasterChef Nikolaj Ljulko.
Originální Mimosa – recept
Složení: 1:
- Brambory 800 g
- Mrkev 800 g
- Cibule 250 g
- Slepičí vejce 10 ks
- Studený uzený losos 600 g
- Tvrdý sýr 300 g
- Jikry z růžového lososa 400 g
- Petrželová nať 30 g
- Kopr 30 g
Na omáčku:
- Řecký jogurt 400 g
- Smetanový sýr 300 g
- Majonéza 400 g
- Máta 30 g
- Citronová šťáva z 1 ks
- Citronová kůra z 1 ks
- Sůl 6 g
- Pepř 1 g
Zelenina by měla být vařená nebo pečená v troubě, poté oloupaná a nastrouhaná. Vejce by se měla také vařit 12 minut po ponoření do dobře osolené vroucí vody, oloupat a nastrouhat.
Cibule by se měla nakrájet na kostičky, ochutit solí, cukrem a octem, ručně rozmačkat a na 15 minut odložit, aby se dobře naložila. Během této doby můžeme nastrouhat sýr a lososa nakrájet na malé kostičky.
Když je cibule marinovaná, je třeba ji dobře vymačkat. Posledním krokem před vytvořením samotného salátu je vyšlehání všech ingrediencí na zálivku mixérem.
Poté můžete ve formě o průměru 28 centimetrů sestavit Mimosu. Je důležité, aby každá vrstva zeleniny a vajec byla před potřením omáčkou osolená. Mimochodem, na každou vrstvu potřebujete asi 5-6 polévkových lžic omáčky.
Když je salát hotový, měl by se zabalit do potravinové fólie a odložit alespoň na 4 hodiny, nebo lépe přes noc. Těsně před podáváním můžete navrch dát červený kaviár a okraje Mimózy posypat nasekaným koprem a zelenou petrželkou.
Dobrou chuť!
Podívejte se na video, jak připravit neuvěřitelně chutný salát Mimosa:
Kdo je Nikolaj Ljulko?
Mykola Lyulko je učitel náš krajan asociace kuchařů, účastník televizní kuchařské show MasterChef Profesionálové 3 a moderátor kuchařského kanálu na Youtube. Mykola je také autorem projektu „Hrdinové naší doby“ a na Instagramu sdílí originální recepty jídel.
Pokud si všimnete chyby, zvýrazněte potřebný text a stisknutím kláves Ctrl+Enter informujte redakci.